holi-festival-2014-6481185978974208.5-hp2x

 

Nu till våren ska jag, Helene och Yrsa medverka i GOMC! Vi har fortfarande mycket att lära oss när det kommer till Google Adwords och detta är en fin möjlighet som ger oss chansen att sätta oss in i Googles annonsverktyg på djupet. Det är svårt att endast läsa sig till hur man använder AdWords, man måste nästan praktisera det på sin egna hemsida eller för ett företag. Tävlingens slutdatum är 1 juni, och då ska slutrapporten leveras in! Det kommer bli en hektiskt, men kul vår kombinerat med andra examensprojekt. Jag postade ett inlägg om detta på LinkedIn och är glad för att så många företag visat sitt intresse! Man kan se att det finns ett stort behov där ute av Digital marknadsföring. Alla ändringar sker extremt snabbt och det gäller att inte halka efter, 2016 lovar jag är ett år att hänga med på! Vi har några spännande möten att se fram emot i veckan och på torsdag besöker vi Google Norge : )

 

  • Kort om GOMC

google-online-marketing-challenge-results-1200x480

Google Online Marketing Challenge är en möjlighet för studenter att lära sig att skapa digitala marknadsföringskampanjer med hjälp utav Google AdWords och Google +. Det senaste 8 åren har över 100.000 studenter och professorer från nästan 100 land deltagit. Vi får en reklambudget på 2500 kr från Google att använda oss av och själva kampanjen kommer att vara live i 3 veckor. Det ges också möjlighet att upprätta Google + sida för en kund under en 5 veckors period.

  • AdWords

Google AdWords är Googles onlineannonsprogram som hjälper företag att växa och nå ut till nya kunder. I Adwords kan du välja hur din Google annons ska se ut, vart den ska visas och vad det ska kosta. Du betalar bara när någon klickar annonsen. Därefter kan du mäta effekten av annonsen hela vägen. Du når användare genom att välja relevanta sökord som är kopplade till din verksamhet. Oftast kan det löna sig och tänka lite utanför boxen, du behöver inte alltid buda på det mest självklara orden. Du har också möjlighet att A/B testa. Dvs, att du testar olika typer av annonser och därefter ser vad som fungerat bäst. I grund och botten handlar det om att driva trafik (potentiella kunder) till din hemsida via relevanta sökord. De flesta köp börjar med ett sök på Google, (75 %, effektivahemsidor.se) därför är det viktigt att vara synlig. Här är en mer specifik guide om AdWords.

  • Att välja företag

Huvudkriteriet är att företaget inte ska ha använt Adwords under det senaste 6 månaderna. Då vi har en låg marknadsföringsbudget är det viktigt att se efter företag som som inte konkurrerar med allt för stora företag om orden. Det är också viktigt att företaget i utgångspunkt har en professionell hemsida. Nu börjar planläggningen, detta blir kul!

 

/ Madeleine

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *