Lauga Oskarsdottir, Co-founder på United influencers var på besök hos oss igår och höll ett spännande föredrag på temat influencer marketing! United influencers fungerar som en mellanhand mellan företag och kända profiler/ bloggare. Det jobbar tätt med inflytelserika personer och skapar innehåll som både engagerar profilerna och den önskade målgruppen. På teamet har de bland annat Isabella Löwengrip ”blondinbella” Caroline Roxy, Caroline Berg Eriksen, Mikael Persbrant och Zlatan! 

Att jobba med influence marketing innebär att man kopplar ihop ”kända, inflytelserika personligheter med företag och varumärken. Teknologin går hela tiden framåt och idag finns det många nya plattformar man kan använda sig av för att nå ut till potentiella kunder. Att marknadsföra sig via ”influencers” är effektivt då det flesta väljer att handla efter rekommendationer. (hela 92%, theshelf.com) Har man förtroende för en person är man mer mottaglig för budskap till skillnad från om man ser det via en banner eller annons.

Influencer-marketing-statistic

Det är ofta på sociala medier som dagens konsumenter hämtar inspiration till sitt nästa köp och de gör sina val baserat på vad personer de ser upp till använder, och vad deras vänner och bekanta gillar. Idag kan i princip vem som helst starta en blogg och dem som en gång var ”the cool kids in school” som hade inflytande gällande nya trender har idag fritt spelrum till att påverka publiken via nätet.

Ett bra eksempel på ett företag som använder sig utav den här strategin är Nelly.com. För två år sedan ändrade de hela deras kommunikationsstrategi och valde att satsa helhjärtat på sociala medier. Dom har insett att det är det effektivaste sättet för att nå ut till de yngre och har förstått hur man lyckas skapa en positiv association till varumärket. Vi föredrar helt enkelt människor framför brands.

kenza

De personer som anses som influencers inom sitt fält har jobbat länge med att bygga upp sitt varumärke. Det är viktigt att förstå att sponsrat innehåll måste stämma överens med vad det själva står för. Här har United fluencers gjort ett bra jobb! De placerar rätt budskap på rätt plats och ger opinionsbildarna rum kreativitet.

 5 key takeaways från Lauga!

1. Influencers är inte ”vandrande reklampelare”. Se alltid till så att innehållet är relevant för personerna eller bloggarna som du önskar att jobba med. Orelevant innehåll kan få följarna att tappa förtroendet och ger ett dåligt slutresultat. Ge profilerna rum för kreativitet, det ska vara kampanjer som engagerar båda parter.

2. Rätt innehåll på rätt plats. Se till att du jobbar i rätt kanaler och ha ett klart syfte och mål med kampanjen. Utarbeta en god strategi för dina kanaler och tänk på att innehållet ska vara engagerande och nyskapande. Se allt från användarens sida.

3. Utarbeta en långvarig strategi. Se efter långvariga samarbeten som bygger upp varumärket och genererar sälj över längre tid.

 4. Sätt dig in i teknologin och haka på trender. Det kommer hela tiden något nytt, och du behöver nödvändigtvis inte ha ”funnit upp hjulet” men du kan alltid göra saker och ting ännu bättre. Snapchat är ett bra exempel! Här har du möjlighet att visa upp en äkta och avslappnad sida av företaget och du kan skapa dina egna geo-filter, Snapchat är genialt!

5. Sist men inte minst, ha kul! Utan samspel och passion är det svårt att vara kreativ.

: )

BzslecuCcAAjMAl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *